torsdag 29 december 2011

Gjorde nyss en ny header och nu känns det bättre igen. Men animationen får jag inte att funka.

onsdag 28 december 2011

Grr

Jag skulle testa lägga in en animation men det lyckades inte och nu är jag sur. äsch.
Nå, det går inte alltid som i Strömsö....

tisdag 27 december 2011

Redigering i PS

När man fotograferar, strävar man givetvis till att bilden ska vara så bra som möjligt, så man slipper redigera. Utgångsläget var bilden till vänster. Allt jag gjorde var att beskära den en aning. Till höger ser ni det redigerade fotot, med lite jämnare ljus i ansiktet, eventuella små orenheter i huden fixade. Skärpa och en minimal vinjettering har lagts till. Jag använder mig ev en del köpta "actions" men sällan så att de är på full styrka. Mixtrar och donar mina egna procenter och blandningar, så varje bild är ett handarbetet för sig. I det här fallet är redigeringen faktiskt minimal, det naturliga ljuset och reflexskärmen gjorde sitt för en, i mitt tycke lyckad bild.

Fotografens julklapp

Skojigt tips för alla som funderar på vad man kan köpa till gåva åt en fotograf. Kulaste kaffemuggen!

torsdag 22 december 2011

Första numret av Shoot är ute!

Nu har jag fått det första numret av SHOOT Magazine!!!  En riktigt trevlig tidning med fokus på foto, mer än teknik och utrustning. Bra jobbat tjejer.

söndag 18 december 2011

Yrkesexamen

Jag har fått studieplats i Turun Aikuiskoulutuskeskus! Detta innebär att jag nu har börjat ta mina första stapplande steg mot att bli yrkesfotograf! Yrkesexamen för fotograf, heter det, för att vara exakt- och tar 1½ år. Studiekvällar 2-3 gånger i veckan, och uppgifter på egen tid. Spännande som bara vad- och det ska bli verkligt skönt att få lite mer säkerhet i fotandet! Studiofoto, miljöfotografering, det digitala arbetsflödet, samt marknadsföring  är de obligatoriska ämnena.
Kanske jag någon dag, någon gång i framtiden vågar testa bröllopsfoto?

söndag 11 december 2011

UTÖ

Den här bilden tog jag på vår underbara Utö-resa ifjol. Fast det snöade faktiskt inte just då. Så om du råkade tro det så blev du lurad igen... ;)
Fy på mig nu får jag sluta med det här trixandet!

Om den har konstiga färger beror det på att vår laptop inte är färgkalibrerad. Det ska åtgärdas, men jag vet inte när jag ska ha tid för det. Inte känns det så viktigt heller. Min jobbdator går före allt annat.

fredag 2 december 2011

Bara fusk ;)

Ibland ser saker inte ut så som man ser dem. Den vänstra pepparkakan fanns inte alls där när jag fotade. Den har jag lagt till från ett annat foto. Lurade jag dig?